20 mag 2018

Published 14:57 by with 0 comment

Portugalia thyen rekord 20 milionë vizitorë vetëm në vitin 2017

Portugalia po ri-zbulohet. Vendi mirëpriti një rekord prej më shumë se 20 milion vizitorësh në 2017, me 685,000 nga SHBA, që paraqet një rekord të lartë gjithashtu.

Vendi përfitoi vitin e kaluar më shumë se 15 miliardë euro (18.5 miliardë dollarë) në të ardhurat nga turizmi, që paraqet një rritje prej 23.6% gjatë 2016 me një shpenzim ditor prej 41 milionë euro. Të ardhurat e turizmit dhe të udhëtimit aktualisht përbëjnë 10% të prodhimit të brendshëm bruto të Portugalisë (PBB), me një rritje prej 2.7% nga viti i kaluar.
Një raport paraprak për industrinë e turizmit portugez tregon se hotelet në vitin 2017 mirëpritën 20.6 milionë mysafirë me 57.5 milionë qëndrime gjatë natës, një rritje prej 8.9% dhe 7.4%, mbi numrin rekord të vitit të kaluar të raportuar nga Instituti Kombëtar i Statistikave (INE) . Strehimet e jashtme të jashtme përbënin 72.4% të totalit të qëndrimit gjatë natës, krahasuar me 71.5% në 2016.
Si Lisbona ashtu dhe Porto janë duke u zgjeruar për të plotësuar kërkesën në rritje me 61 hotele të reja dhe 23 hotele të rimodeluara që do të lançohen në vitin 2018. Në përgjithësi, dy qytetet më të mëdha të Portugalisë ndërtuan 4,770 dhoma të reja, sipas Shoqatës së hotelierëve të Portugalisë (AHP). Në vitin 2017, 44 hotele të reja u ndërtuan në Portugali, me 20 të tjerë të rimodeluar.
Këtë vit, Portugalia do të shohë fluturimet më të pa-ndaluara nga SHBA-të, me gjithsej 91 fluturime në javë në sezonin e pikut, në pesë kompani ajrore, nga nëntë qytete në të gjithë SHBA. Transportuesi kombëtar i Portugalisë, TAP Air Portugal, bëri një rekord prej 14.25 milionë pasagjerësh në 2017, duke dyfishuar fluturimet e tij nga SHBA në 2017 nga 2016.
Në 2018, United Airlines do të shtojë një fluturim të përditshëm në mes të Neëark dhe Porto, nga 4 maj deri më 3 tetor. Delta do të shtojë shërbimin e përditshëm midis Atlanta dhe Lisbonës dhe pesë herë në javë shërbimi midis Neë York / JFK dhe Ponta Delgada në Azores , të dyja nga 24 maj deri më 4 shtator.
Portugalia konsiderohet të jetë një nga vendet më të larmishme gjeografikisht në Evropë dhe në shtëpi për shumë vende të trashëgimisë botërore. Madhësia relativisht e vogël e vendit lejon vizitorët të mbulojnë një pjesë të madhe të saj me biçikletë për të eksploruar vendet e trashëgimisë, traditat, ushqimin dhe bukurinë natyrore. Portugalia është shtëpi që paraqet një ofertë të larmishme të plazheve, luginave, maleve, rajoneve të verës dhe parqeve kombëtare.
„VisitPortugal“ ka nisur një faqe të re të internetit, www.portuguesetrails.com, e dedikuar për promovimin e ofertave për çiklistët dhe udhëtarët dhe ndihmon në planifikimin e udhëtimeve të tyre. Me një klimë të butë gjatë gjithë vitit, aktivitetet për çiklistët dhe Alpinistët po rriten në Portugali çdo vit. Shtigjet popullore në këmbë përfshijnë Caminhos de Santiago (St James Way), Rota Vicentina në rajon Alentejo, dhe Via Algarviana në Algarve, të cilat lidhen. Gjithashtu të njohura janë Levadas unik në Madeira dhe shtigje në Azores.

Burimi i lajmit: https://www.travelpulse.com \\
Burimi i fotos:  © Skitterphoto https://www.pexels.com
      edit

0 commenti:

Posta un commento