14 ott 2016

Published 23:26 by

Shoqëritë ajrore që ndalojnë fëmijët

Kohët e fundit kanë hapur shumë diskutime vendimet e disa hoteleve dhe restoranteve që kanë vendosur të refuzojnë hyrjen fëmijëve për të ruajtur paqen e mysafirët e tyre.

Këto dit
ë është shtuar edhe shoqëria ajrore indiane "IndiGo" e cila ka vendosur për të ndaluar fëmijët në disa rrjeshta të avionit të tij, në mënyrë që të siguroje një fluturim të qetë  për klientët e saj.

Nën 12 vjeç nuk mund të ulen në rreshtat nga 1 deri në 4, dhe madje edhe në  rrjeshtat nga 11 në 14. një zonë e quajtur "
Quiet Zone" zone e qete e cila padyshim ka ngjallur reagime të ndryshme. Prindërit e fëmijëve e kanë parë si një diskriminim të vërtetë kundër tyre, ndërsa disa udhëtarë kanë marrë lajmin me entuziazëm të madh, duke u  treguar në dispozicion për të paguajë një shtesë për t'u ulur në "Quiet Zone".Në Azi ka kompani ajrore të tilla si Scott, AirAsiaX dhe Malaysia Airlines, të cilat nga vite kanë vendosur zonën "Child Free" për ta blerë në vete si shtesë.

Por të tëmi të vërteten ju shqetëson më shumë një fëmijë apo një i rritur i pa edukatë?

Në si faqë do ti kritikojmë dhe këto shoqëri së shpejti do marrin sanksione jo vetem nga autoritetet por edhe nga klientet sepse unë po munda do ti shmang gjithmonë.

Populli shqiparë deri para 15 vjetesh nuk kishte eksperiencë të trasportit ajrorë dhë nuk kishtë as pilota civilë por mendoj se kishtë dhe ka vlerat familjare dhë kujdesin e veçantë ndaj të miturve.

#PaketaTuristike
      edit