19 ott 2017

Published 14:52 by with 0 comment

Kush janë 7 mrekullitë e botës?

Një pyetje, kush janë 7 mrekullitë e botës?
Jua themi ne


1- Muri i Madh i Kinës -Muri i Madh është në të vërtetë një varg muresh që përfshin rreth 4.000 milje, duke e bërë atë strukturën më të gjatë në botë.
2- Statuja e Krishtit në Rio De Janerio është ndërtuar si simbol i bekimit të përjetshëm të vendit.
3- Machu Picchu, një qytet inkas, i vendosur në mënyrë të veçantë midis dy majave të larta dhe mendohet nga studiuesit të kenë qenë një qendër e shenjtë arkeologjike.
4- Chichen Itza (Gadishulli Yucatan, Meksikë)
5- Colosseu, Romë
6- Taj Majal që konsiderohet edhe një kryevepër e përsosur e artit mysliman në Indi, Taj Majal me mermer të bardhë në të vërtetë paraqet një numër stilesh arkitekturore, duke përfshirë persiane, Islame, turke dhe indiane.
7- Prata Jordani - Struktura të pabesueshme të gdhendura në gur e bëjnë atë një nga vendet më të veçanta në botë.       edit

0 commenti:

Posta un commento