6 mag 2017

Published 17:34 by with 0 comment

Nuk do mundesh kurrë të harrosh plotësisht atë që, të paktën për një herë, ka prekur me dorën e tij jetën tënde. Charles Bukowski

Arsimimi nuk është sasia e gjërave që ke mësuar përmendësh apo sa di. Është aftësia të dallosh ndërmjet atyre gjërave që di dhe atyre që nuk di.
Është të dish ku të shkosh të zbulosh gjërat që kemi nevojë të mësojmë e të dish të përdorësh informacionet e mbledhura.

William Feather

Makina e bollëkut na ka dhënë varfëri. Shkenca na ka trasformuar në cinikë, lakmia na ka bërë të ashpër e të këqinj. Mendojmë shumë e ndjejmë pak. Më shumë se aftësi, na duhet mirësi e butësi. Pa këto cilësi, jeta është dhunë e gjithçka është e humbur.

Charlie Chaplin

Kleopatra- (Antonios) Nëse është dashuri e vërtetë, rrëfemë sa e madhe është.

Antonio- Dashuria që mund të matet është si lëmosha.

Kleopatra- Kufinjtë brenda të cilëve dëshiroj që të më duan dua ti vendos unë.

Antonio- Atëherë do të duhet të gjesh një tjetër qiell e një tjetër tokë.


William Shakespeare

Të kënaqesh me këdo vetëm për të mos mbetur vetëm.
Nëse do ta përshkruaja me fjalë trishtim, do ta bëja kështu.

Charles Bukowski


 
      edit

0 commenti:

Posta un commento