30 set 2016

Published 12:58 by

Burj Khalifa - Dubai

E njohur si qiell gërvishtëse në Dubai (Emiratet e Bashkuara Arabe),është struktura më e lartë në botë, duke qëndruar në 829.8 m.

Ndërtimi i Burj Khalifa ka filluar në vitin 2004 dhe ka përfunduar 5 vjet më vonë në vitin 2009. Ndërtesa theu rekorde të shumta në lartësi, duke marre cmimin si kulla më e lartë në botë.Dizajni i Burj Khalifa rrjedh nga sistemet e mishëruara të arkitekturës islame, duke nderthurur elemente kulturore dhe historike të veçanta të rajonit, si të Xhamisë së Madhe të Samara.

Plani Y-formë është projektuar për përdorim banimi dhe hotel. Struktura e veshjes së ndërtesës është projektuar për t'i bërë ballë temperaturave verore të Dubait.

Ajo përmban një total prej 57 ashensorë dhe 8 shkallë
      edit